Balíček od kurýra do Vašeho auta? S Car Access to není problém.

30.11.2022
Projekty
Tereza Kopecká
Marketing Manager

Dny, kdy jste museli čekat doma na balíček od kurýra jsou pryč. S touto službou integrovanou do aplikace MyŠkoda, si teď můžete nechat balíčky doručit přímo do vašeho auta. Car Access je projekt mnoha jmen a hned několika vývojových týmů. Jeho prapředek se jmenoval Cosmo a připravovala jej Škoda Digilab společně s Alzou a Rohlíkem. Později se připojilaŠkoda Auto a od 2022 jsme do rozvoje projektu zapojili i my v Green:Code. 

Představení aplikace

A jak to celé funguje? Všechny vozy Škoda vyrobené od roku 2019 je možné ovládat pomocí mobilní aplikace MyŠkoda. A my dokážeme jít ještě o kousek dál a u většiny vozů partnerům Škoda Auto zpřístupnit funkci vzdáleného odemčení a zamčení. Pokud zákazník provede propojení svého účtu Škoda Connect s partnerem podporujícím službu Car Access, může svůj vůz proměnit třeba v soukromé doručovací místo, nechat si ho vyčistit a do budoucna například nechat provést drobnou údržbu. To vše při zachování všech bezpečnostních standardů. No není to super? Člověk tak ušetří spoustu času a nemusí být vázaný na jedno místo, kam mu má kurýr něco doručit. Momentálně je již navázaná spolupráce s partnery jako je Zásilkovna, Fleetwash a připravujeme také DODO. 

Green:Code a Škoda Auto

Green:Code má v projektu na starost vývoj samotné aplikace. A protože běžíme v cloudu a na mikro službách, náš tříčlenný DevOps tým v rámci vývoje řeší provoz, podporu, bezpečnost i rozvoj. Připojujeme nové partnery, školíme techniky či kurýry partnerů, implementujeme nové funkce, ošetřujeme aktuální bezpečnostní hrozby a rozvíjíme servisní aplikaci. K tomu upravujeme dynamicky se měnící rozhraní ať už koncernových nebo Škoda Auto systémů. Za Green:Code na projektu pracuje Dušan Hlaváč, Petr Jágr a Fernando Rubio. 

Za Škoda Auto Digilab řídí projekt Ondřej Chytil. Digilab má na starost řízení projektu, rozvoj obchodních aktivit a získávání nových partnerů. Nejnověji se do projektu zapojuje partner schopný umýt vozidlo a vyčistit interiér na veřejně dostupném místě dle výběru zákazníka.  

Budoucnost

S touhle službou máme velké plány! Nadále ji chceme rozvíjet a připojovat další a další partnery v České republice i v okolních zemích. Současně chceme rozšiřovat i aktuálně podporované služby. No máte se na co těšit, tak nás nezapomeňte sledovat, ať Vám neunikne žádná novinka! Pokud vás zajímá více o projektu a aplikaci a chcete si službu nastavit, tak se mrkněte na stránky Škoda Auto na tento odkaz.