Co jsme si odnesli z AI Summitu v Londýně?

Václav Javanský
Scrum Master

Nedávno jsme byli poctěni příležitostí zúčastnit se jedné z největších evropských konferencí o umělé inteligenci - AI Summit London. Naši cestu podnítila touha získat nové poznatky a inspirovat se zkušenostmi ostatních. Navíc jsme se do Londýna vydali stále pyšní na naše vítězství v AI Challenge společnosti Etnetera Group, kde jsme zazářili s "GreenTest Scenarios", tedy testovacími scénáři využívajícími AI. Součástí týmu byli Václav Javanský, Jakub Faist, Marek Novak, Petr Jelínek a Petr Škoda.

Fascinující poznatky

Měli jsme vysoká očekávání. A ta se nejen naplnila, ale dokonce byla překonána! Dozvědět se, jaké inovativní kroky firmy podnikají v oblasti AI a jakým směrem se celý průmysl ubírá, bylo fascinující. Ačkoliv jsme zatím nevystupovali na pódiu, bylo zřejmé, že jsme na stejné úrovni jako ostatní přední firmy, které aktivně využívají AI a s maximálním nasazením do ní investují. Jsme na správné cestě.

AI v DNA Green:Code

Pro nás v Green:Code je AI více než jen nástrojem – je součástí naší DNA. Uvědomujeme si, že za úspěchem nestojí pouze správné nástroje, ale především naše schopnosti a dovednosti. Klíčem k úspěchu je růstové myšlení a přijetí principu nekonečné hry, kdy cesta je cílem. Hrajeme si, experimentujeme a neustále se učíme, což nám umožňuje adaptovat se a růst.

Pohled do budoucnosti

Konference nám nabídla nový pohled na budoucnost a přiměla nás přemýšlet o východiscích, která překračují hranice dnešních možností. Cílem není pouze vyřešit aktuální problémy, ale hlavně tvořit technologie, které nás přežijí. Důležité je nestavět svá řešení na možnostech dneška, ale myslet na budoucnost.

Data jako klíčový faktor

Co spojuje všechna vystoupení na konferenci? Samozřejmě – data! Komplexita dat se zvyšuje a s tím přicházejí nové výzvy. Integrace nástrojů AI přímo do softwaru přináší nové možnosti, ale také velkou zodpovědnost. Musíme se učit využívat plný potenciál AI a zároveň účinně chránit data.

Závěr

Účast na AI Summitu nám otevřela oči a potvrdila, že se kroky Green:Code ubírají správným směrem. Pokud budeme pokračovat v našem úsilí, máme potenciál stát se lídry v oblasti AI. Abychom byli připraveni na budoucnost, musíme rychle jednat, neustále se učit novým dovednostem a přijmout růstové myšlení. AI zkrátka musí být součástí DNA firmy. Budoucnost je plná výzev i příležitostí – a my jsme připraveni je přijmout s otevřenou náručí. Je nám jasné, že na příští konferenci nebudeme jen účastníky, ale také aktivními přispěvateli do diskuse o budoucnosti umělé inteligence.